Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt: Spørsmål & svar

ALLERGIER, ERNÆRING OG KOSTHOLDSRESTRIKSJONER

Er det gluten eller byggmalt i Lindt-sjokolade?

Gluten finnes i flere premium sjokoladeprodukter produsert av Lindt & Sprüngli; enten som en korningrediens eller som en byggkomponent. Når byggmaltekstrakt er den eneste glutenholdige korningrediensen i ingredienslisten, er mengden som brukes i oppskriften så lav at gluteninnholdet er under 20 mg/kg (som er" " "" glutenfritt "" "" i henhold til EUs regler og Codex Alimentarius).

For forbrukere som er følsomme for gluten, har vi enkelte premiumprodukter med høyt kakaoinnhold som er laget uten korn- eller byggmalt. Det er fire produkter fra vårt EXCELLENCE-sortiment; 70 %, 85 %, 90 % og 99 %. Vi har også Lindt Excellence hvit sjokolade med vanilje, Lindortrøfler med jordbær, Lindor hvite sjokoladetrøfler og Lindor hvite sjokoladeplater som ikke inneholder noen glutenholdige ingredienser i oppskriften eller spor av krysskontakt og er derfor egnet for forbrukere som er følsomme for gluten. Se alltid ingredienslisten på produktemballasjen for fullstendig oversikt. Vi er oppmerksomme på det faktum at det er forbrukere som ikke kan nyte all vår sjokolade akkurat nå, og vi håper at vi i fremtiden vil kunne utvide vårt produktsortiment for å tilfredsstille våre forbrukere med varierende kostholdsbehov.

Vi är lyhörda för det faktum att det finns konsumenter som inte kan njuta av all vår choklad just nu, och vi hoppas att vi i framtiden ska kunna utöka vårt produktsortiment för att tillgodose våra konsumenter med varierande kostbehov.

Er Lindt produkter trygge for nøtteallergikere?

Dessverre kan vi ikke si at noen Lindt-produkter er helt uten spor av nøtter. Alle våre Lindt produksjonsanlegg globalt har vært peanøttfrie siden 2016. Advarselen "kan inneholde nøtter" informerer deg om at produktet kan inneholde små spor av nøtter da de produseres på samme produksjonslinjer. Spor av mandel, hasselnøtt, pistasj, macadamia, cashew eller pecan kan forekomme i svært sjeldne tilfeller fordi sjokoladeholdige nøtter produseres på samme linje eller i samme produksjonsområde. Men "nøttene" inkluderer ikke peanøtter. Alle Lindts produksjonsanlegg produserer nøtteprodukter, så det er et potensial for krysskontakt. Selv om Lindt har den mest grundige rengjøringsprosessen, kan små spor krysse kontakt med andre produkter innenfor fabrikken. Ifølge allergieksperter kan et enkelt spor av nøtteprotein forårsake en allergisk reaksjon, og vi anbefaler deg å snakke med legen din for råd og veiledning. Lindt er klar over den økende utbredelsen av begrensede dietter på grunn av nøtteallergier, og vi er utsatt for det faktum at disse forbrukerne kanskje ikke kan nyte sjokoladen vår akkurat nå.

Soyalecitin i Lindt-produkter

Soyalecitin finnes i våre vanlige produkter, i både mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade. EXCELLENCE 70%, 85%, 90% og 99% sjokoladeplater er våre eneste produkter som ikke inneholder soyalecitin. Vi har et omfattende allergenkontrollprogram på plass og vi følger strenge produksjonsrutiner for å redusere risikoen for krysskontakt. Vi merker imidlertid alle våre produkter med "kan inneholde soya" som en forholdsregel for de mest sensitive forbrukerne.

Hvilke Lindt-produkter passer for personer med laktoseintoleranse?

Lindt bruker skummetmelkpulver, helmelkpulver og andre meieriingredienser i mange av våre sjokoladeprodukter. Mens våre hvite og melkesjokoladeprodukter inneholder mest, inneholder Excellence 70 %, 85 %, 90 % og 99 % ikke meieriprodukter. Men alle Lindts produksjonsanlegg behandler melkeprodukter, mørk og hvit sjokolade. Vi har et omfattende allergenkontrollprogram på plass og vi følger strenge produksjonsrutiner for å redusere risikoen for krysskontakt, men vi merker alle våre sjokoladeprodukter som ikke inneholder melk som ingrediens med "kan inneholde melk" som en forholdsregel for de som er mest følsomme for melk og melkeingredienser. Av disse grunnene har ikke Lindt produkter som er egnet for personer med alvorlig laktoseintoleranse.

Inkluderer alle Excellence-plater en advarsel om sesamallergi?

Vi har et anlegg som produserer produkter som inneholder sesam. Derfor tar vi forholdsregler for å beskytte helsen til våre forbrukere ved å inkludere advarselen om sesamallergi på emballasjen til sjokolade produsert ved dette anlegget. Vi selger også EXCELLENCE-plater som er laget på et annet anlegg hvor sesam ikke forekommer, EXCELLENCE-platene som lages der har ikke sesamvarsel. Vennligst sjekk ingredienslisten hver gang for å bekrefte om et produkt inneholder sesam som ingrediens eller for å sikre spor av krysskontakt.

Egg eller fjærkreingredienser i Lindt-produkter

Fjærkre brukes ikke i noen av Lindts produkter. Egg kan være en ingrediens i noen av våre fylte sjokolader og praliner, der egg og eggrelaterte produkter står i oppskriften, er det egg oppført med fet skrift i ingredienslisten. Se alltid på emballasjen for en fullstendig liste over ingredienser.

Selger Lindt sukkerfrie produkter?

For øyeblikket tilbyr vi ingen sukkerfrie produkter. For et redusert sukkerinnhold kan du prøve EXCELLENCE 85 % som har 5g sukker per porsjon, eller EXCELLENCE 90% som har 1,3g sukker per porsjon. Vi har også en EXCELLENCE 99% sjokoladeplate.

Er Lindt-sjokoladeprodukter egnet for veganere?

Noen av produktene våre er laget uten animalske ingredienser, for eksempel Lindt EXCELLENCE-serien med 70%, 85%, 90% og 99% kakao. Se alltid på emballasjen for en komplett ingrediensliste.

Er Lindt-sjokoladeprodukter egnet for vegetarianere?

Vi er glade for å kunne fortelle at vår sjokolade (inkludert vårt Lindor- og Excellence-sortiment) passer for vegetarianere. De eneste ingrediensene av animalsk opprinnelse vi bruker til å lage noe av sjokoladen vår er melk, meieriprodukter, melkefett og fløte og noen ganger egg. Noen av våre andre produkter inneholder skjellakk. Se alltid på emballasjen for fullstendig liste over ingredienser. Hvis du vil vite om andre produkter, er du velkommen til å kontakte oss her. här.

ANDRE INGREDIENSER I LINDT-PRODUKTER

Er det flavanoler i Lindt-sjokolade?

Det er flavanoler i Lindt-sjokolade. Vi publiserer imidlertid ikke informasjon om flavanolnivåene i sjokoladen vår.

Hvor mye koffein er det i Lindt-sjokolade?

Koffein er en naturlig forbindelse som kommer fra plantekilder som kjønrøk og finnes naturlig i stoffer som kaffe og te. Men svært lite koffein finnes i sjokolade sammenlignet med mengden som finnes i de andre vanlige kildene. Generelt inneholder 30 g mørk sjokolade ca. 20 mg koffein, 30 g melkesjokolade inneholder ca. 6 mg koffein og 30 g hvit sjokolade inneholder mindre enn 2 mg koffein. Til sammenligning inneholder den gjennomsnittlige koppen kaffe omtrent 80 - 155 mg. Koffeininnholdet vil alltid variere avhengig av produktet og også i noen tilfeller avhengig av den spesifikke kakaobønnen og opprinnelsen.

Inneholder Lindt-produkter alkohol?

Det er bare noen få Lindt-produkter som inneholder alkohol eller alkoholholdige likører som ingrediens. Hvis alkohol brukes som en tilsatt ingrediens, vil den bli oppført i produktets ingrediensliste i næringsdelen på produktet.

Er det transfett eller hydrogenerte oljer i Lindt-sjokolade?

I produksjonen av vår sjokolade er det eneste vegetabilske fettet Lindt & Sprüngli bruker rent kakaosmør. Fyll kan inneholde annet vegetabilsk fett. Melkefett brukes i melkesjokoladeoppskrifter eller i utvalgte fyllmasser. I denne sammenheng vil vi påpeke at ingen av produktene våre inneholder transfett eller hydrogenert fett.

Bruker Lindt palmeolje og er den hentet på en bærekraftig måte?

Palmeolje, palmekjerneolje og deres fraksjoner brukes i begrensede mengder i visse fyllinger av vår sjokolade. Lindt & Sprüngli kjøper mindre enn 0,01 % av den globale innhøstede palmeoljen. Selv om disse produktene er viktige for deres smelteegenskaper og for å gi en nøytral smak, kan produksjonen deres under ukontrollerte forhold være assosiert med miljømessige og sosiale bærekraftspørsmål, inkludert avskoging og omlegging av torvmarker, tap av biologisk mangfold, utnyttelse av arbeidere og ugunstige effekter på lokale samfunn og urfolk. Imidlertid kan palmeolje produseres ansvarlig når den plantes i egnede områder og med passende hensyn til miljø og lokalsamfunn. Palmeolje er en vegetabilsk olje med høy avkastning. Sammenlignet med soya, raps og solsikke trenger palmeolje betydelig mindre land for å produsere samme volum. Vi erkjenner at å forby og erstatte palmeolje med andre avlinger vil kreve at mer land dedikeres til produksjon av vegetabilsk olje globalt, sannsynligvis på bekostning av naturlig skog. Vi tror at den beste måten å beskytte og gjenopprette regnskogen og truede habitater er å iverksette tiltak for en mer bærekraftig palmeoljeindustri. Av disse grunnene kjøper vi kun palmeolje sertifisert i henhold til Round Table of Sustainable Palm Oil (RSPO) bærekraftig standard (i Europa: RSPOs Segregated sporbarhetsnivå; i USA: blanding av "Segregated" og "Mass Balance"), og alltid deklarer bruk av palmeolje på produktemballasjen vår. Finn ut mer her.

ANDRE PRODUKTSPØRSMÅL

Hvor kommer kakaobønnene våre fra?

Kakaobønner er hjertet i sjokoladen vår. Å vite hvilken av de mange forskjellige opprinnelsene til kakaobønner som best vil bidra til den særegne smaken til et produkt er en ferdighet som vi har perfeksjonert over tid. Det gjøres et grunnleggende skille mellom forbrukerkakao og kakao med finsmak. Forbrukerkakao er kakao med en robust smak. Den står for den største andelen (90-95 %) av den totale globale kakaoproduksjonen og dyrkes hovedsakelig i Vest-Afrika. Lindt & Sprüngli bruker Forastero bønner (forbrukerkakao) fra Ghana. De resterende 5-10 % av verdensomspennende kakaoavlinger er kakao med fin smak. Kakao med fin smak er en kakao av høy kvalitet med nyansert, fin aroma. Det er hovedsakelig dyrking i Latin-Amerika og Karibia. Lindt & Sprüngli bruker kakaobønner med fin smak (Criollo og Trinitario) fra Ecuador, Madagaskar, Den dominikanske republikk, Papua Ny-Guinea og Peru. Vårt eget bærekraftsprogram, Lindt & Sprüngli Farming Program, er på plass i alle land vi henter kakaobønner fra. Etter å ha nådd målet vårt om å hente 100 % av kakaobønnene våre gjennom jordbruksprogrammet i 2020, utvidet vi jordbruksprogrammet til å inkludere kakaosmør fra Elfenbenskysten i 2021. Dette er viktige skritt mot målet vårt om å hente alle våre kakaoprodukter (bønner, smør, pulver og sjokolademasse) gjennom bærekraftsprogrammer innen 2025. Lær mer.

Hva gjør Lindt & Sprüngli med hensyn til bærekraftig innkjøp av kakaobønner?

I 2008 lanserte vi Lindt & Sprüngli Farming Program i Ghana og i de påfølgende årene i alle land hvor vi får våre kakaobønner fra (Ecuador, Den dominikanske republikk, Madagaskar, Papua Ny-Guinea og Peru) for å støtte kakaobønder, deres familier og lokalsamfunn. De tre hovedmålene er å øke motstandskraften til kakaobøndenes husholdning, redusere risikoen for barnearbeid og bevare biologisk mangfold og naturlige økosystemer. Finn ut mer her.

Hva betyr 70 % kakao (eller en annen prosentandel kakao)?

Prosentandelen (%) kvantifiserer mengden kakaotørrstoffer i sjokoladen. Dette inkluderer kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver. For eksempel:

- EXCELLENCE 70% inneholder 70% kakaotørrstoffer
- EXCELLENCE 85% inneholder 85% kakaotørrstoffer

Hva er kakaoinnholdet i Lindt-sjokolade?

Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige kakaoprosentandeler. For mange av de smaksatte sjokoladene er kakaoinnholdet rundt 50 % for at smaken av tilsetningen skal komme frem. Men vi lager sjokolade med 70 % og helt til 99 % og til og med 100 % kakao. (100 % kakao omtales imidlertid ikke som sjokolade lenger - men kakao) Kakaoprosenten refererer til mengden ingredienser som kommer fra kakaobønnene som ble brukt til å lage sjokoladen. Det er en god guide for å forstå litt mer av hva man kan forvente av sjokoladen. Jo høyere kakaoprosent jo mer av kakaoen får du oppleve. Lindt bruker en høy mengde fine smaksbønner - en spesifikk type kakaobønner med intense aromatiske toner. Derfor skaper blandingen av ingredienser som kommer fra kakaobønnen smaksbuketter som er helt forskjellige fra hverandre og vil gi liv til sansene dine. Hver Excellence-plate avslører unike smaker, fra den balanserte fylden på 70 % kakao til den ultimate intensiteten på 100 % kakao. Minste kakaoinnhold er regulert av matlovgivningen og mørk sjokolade krever et minimum kakaoinnhold på 35 % for å kunne klassifiseres som mørk sjokolade, med melk som krever minimum 25 % og hvit sjokolade 20 % kakaotørrstoff. Det er noe for enhver sjokoladeelsker i Lindt-serien.

Foruten kakaobønner, brukes kakaosmør og pulver også i produksjonen av sjokolade. Hvor bærekraftige er disse råvarene?

Lindt & Sprüngli har satt seg som mål å kjøpe 100 % av sin kakao (bønner, smør, pulver og sjokolademasse) gjennom bærekraftsprogrammer innen 2025. Etter å ha nådd målet vårt om å kjøpe 100 % kakaobønner gjennom vår egen Lindt & Sprüngli Farming Program i 2020, ble programmet utvidet til å omfatte kakaosmør i 2021. I 2022 var det allerede mulig å skaffe en liten mengde kakaopulver gjennom programmet vårt. Vi tar derfor en steg-for-steg-tilnærming for å nå målet vårt i 2025.

Hvor bærekraftig er emballasjen til sjokoladen vår?

Lindt & Sprüngli jobber med en rekke emballasjeinitiativer mot fem mål som vurderer påvirkninger langs livssyklusen til en pakke, fra råvareinnhenting til design for resirkulering eller gjenbruk. For eksempel har vi som mål å hente 100 % av masse- og papirbasert emballasje fra sertifiserte bærekraftige forsyningskjeder innen 2025 og å gjøre 100 % av emballasjen vår resirkulerbar eller gjenbrukbar. I tillegg til innovative emballasjeløsninger som implementeres fortløpende, utfordrer vi også proaktivt produktporteføljen vår for å redusere vekten av emballasjemateriale, redusere emballasjeavfall i produksjonen og minimere ødeleggelse av emballasje. Sjokolade er et delikat produkt som må beskyttes optimalt mot miljøpåvirkninger. Derfor må bærekraftskriterier, mattrygghet og kvalitetsspesifikasjoner alltid tas i betraktning når nye emballasjeløsninger utvikles.

Hvordan bekjemper Lindt & Sprüngli avskoging av regnskog forårsaket av kakaodyrking?

Kakaodyrking har en høy risiko for tap av biologisk mangfold gjennom avskoging eller skadelig jordbrukspraksis. Vi erkjenner vårt ansvar for å bidra til å forhindre kakaodrevet avskoging. Vi begynte derfor å implementere Lindt & Sprüngli Cocoa No-Deforestation & Agroforestry Action Plan i 2019. Hovedmålene for vår handlingsplan for kakao inkluderer: – Ingen kakaoinnkjøp fra beskyttede områder i henhold til lokale lover – Ingen utvidelse av land for kakaodyrking til områder definert av High Carbon Stock (HCS)-tilnærmingen eller tilsvarende – Agroforestry-systemer for kakaoproduksjon – Støtte til beskyttelse og restaurering av fellesskapsskog Handlingsplanen gjelder for alle leverandører som leverer kakao fra bærekraftsprogrammer, og den er fortsatt integrert i vårt Lindt & Sprüngli-jordbruksprogram.
Finn mer informasjon i vår siste fremdriftsrapport om avskoging og Agroforestry.

Hva er Lindt & Sprünglis mål for å møte klimaendringer?

Lindt & Sprünglis utslippsstyring og rapportering av drivhusgasser (GHG) har historisk fokusert på utslipp fra produksjon av sjokolade i våre fabrikker (Scopes 1 og 2). Dette var et logisk første skritt gitt vår direkte innflytelse. Vi utvikler nå fundamentalt vår tilnærming for å tilpasse seg den beste tilgjengelige vitenskapen om å takle klimaendringer og vurdere vårt komplette karbonfotavtrykk, inkludert utslipp fra hele verdikjeden vår (Scope 3). Som et resultat forpliktet Lindt & Sprüngli seg i 2021 til å definere vitenskapsbaserte mål (SBT) , inkludert et kortsiktig reduksjonsmål og et mål om å nå netto-nullutslipp på lang sikt. I år sendte vi inn målene våre til Science Based Targets-initiativet (SBTi), og vi vil kunngjøre dem i andre halvdel av 2023.
I mellomtiden er vi forpliktet til å oppnå en reduksjon på 2 % av klimagassutslippene i produksjonsprosessen vår per år fra 2020-nivåer, per produsert tonn. I 2022 oppnådde vi en samlet reduksjon på 21 % sammenlignet med våre 2020-nivåer.

Er Lindt & Sprüngli forpliktet til bærekraftig forretningspraksis?

Ja. Du kan finne all informasjon om vår bærekraftsatsing på nettsiden vår. Lindt & Sprüngli publiserer årlig en bærekraftsrapport om fremgangen mot sine forpliktelser. For mer informasjon, vennligst besøk vår bedriftsnettside.

OPPBEVARING AV LINDT-SJOKOLADE

Hva kan skje hvis sjokoladen ikke oppbevares riktig?

Lindt-sjokolade er svært følsom for enhver overdreven tilstand, enten det er for varmt eller for kaldt. Sjokoladen kan bli negativt påvirket hvis den utsettes for ugunstige forhold etter produksjon som resulterer i blomstring. Blomstring er et gråaktig belegg på overflaten av sjokoladen og er mer synlig på mørk sjokolade. Det er to typer blomstring, fettblomstring, som er forårsaket av fettmigrering og sukkerblomstring forårsaket av fuktighet. Begge disse typer blomstringer kan skje dersom sjokoladen oppbevares feil. Sjokolade bør ideelt sett oppbevares ved rundt 14° til 20°C og den relative luftfuktigheten bør ikke overstige 65 %. Vi legger stor vekt på håndteringen av produktene våre innenfor vårt eget distribusjonssystem, men når produktet forlater vår omsorg har vi liten kontroll over ting som lagringsforholdene, som for eksempel temperaturen og fuktigheten sjokoladen holdes i.

Hva er de grå stripene som kan vises på sjokolade? / Hva er fettblomst? / Hva er varmepåvirket sjokolade?

Fettblomstring gjenkjennes som en gråhvit glans på overflaten og utløses hovedsakelig av at sjokoladen er utsatt for høy temperatur i en lengre periode. Den optimale temperaturen for oppbevaring av sjokolade er mellom 14-16°C. Hvis sjokolade utsettes for høye temperaturer, trigger kakaosmørets delikate og lave smeltepunkt det til å smelte og stige til overflaten og deretter stivne igjen der det stivner som grå striper, som vi omtaler som fettblomstring. Selv om det er visuelt uønsket, er produktene fortsatt spiselige, men smaken og teksturen er kompromittert. Den er helt fin å bruke til baking. Se "Hvordan oppbevarer jeg sjokolade best" for å sikre at sjokoladen forblir i best mulig stand.

Hva er sukkerblomstring på sjokolade?

Ligner på fettblomst, og kan utvikle sukkerblomstring når den utsettes for fuktighet, ved fuktighet over 68 % RF. Selv om sukkerblomstring oftest er et resultat av for fuktig oppbevaring, kan det skje når sjokoladen har vært lagret ved en relativt kjølig temperatur, som for eksempel i kjøleskapet, og deretter flyttes for raskt inn i mye varmere omgivelser, som romtemperatur. Dette skaper kondens, der fuktighet samler seg på overflaten av sjokoladen og løser opp noe av sukkeret. Vanndampen fordamper, sukkerkrystallene forblir på overflaten, og gir dermed premiumsjokoladen en matt, tannhvit farge og en grynet smaksprofil. Mens det er visuelt uønsket, er produkter med liten blomst trygge å spise. Se "Hvordan oppbevarer jeg sjokolade best" for å sikre at sjokoladen forblir i best mulig stand.

Hvordan bør jeg oppbevare sjokoladen min?

Oppbevar sjokoladen tett innpakket og vekk fra sterk lukt på et kjølig, mørkt og tørt sted ved temperaturer mellom 14° og 20° Celsius. Hvis de lagres under riktige forhold, vil produktene våre beholde sin friskhet i mange måneder.

Kan jeg oppbevare Lindt sjokolade i kjøleskapet?

"Den optimale temperaturen for oppbevaring av sjokolade er mellom 14-16°C. Kjøleskap er miljøer med svært høy luftfuktighet, som ikke er egnet for sjokolade, dette kan resultere i sukkerblomstring. Når du gjør det, er det best å legge sjokoladen i en lufttett beholder eller at du pakker den inn i dobbel plast og legger den nederst i kjøleskapet. La sjokoladen sakte få romtemperatur før du pakker den ut, flere timer før den skal spises."

Hva er holdbarheten til Lindt sine sjokoladeprodukter?

Se "Vennligst se "Best før"-datoen som er trykt på emballasjen. «Best før»-datoen på våre sjokoladeprodukter er et kvalitetsverktøy. Det sikrer at kvaliteten på produktet som konsumeres ved slutten av holdbarheten fortsatt lever opp til Lindts kvalitetsforventninger når det lagres under de rette forholdene. Lindt-produkter har vanligvis en holdbarhet på 9-12 måneder, og noen produkter med høyt kakaoinnhold kan ha en holdbarhet på opptil 15 eller 18 måneder, men vi kan ikke garantere en salgsdato på produktene våre som er lengre enn 3 måneder.

INFORMASJON & ANDRE SPØRSMÅL

Forespørsel om smaksprøver

Dessverre, på grunn av det overveldende antallet forespørsler om smaksprøver, har ikke Lindt & Sprüngli muligheten til å imøtekomme forespørslene. Vi vil heller anbefale et besøk i en av våre Lindt sjokoladebutikker for å smake på en Lindor sjokoladetrøffel og for informasjon om kampanjer eller spesialtilbud. Du kan også registrere deg for å motta vårt nyhetsbrev, klikk på nyhetsbrevlenken nederst til høyre på hjemmesiden vår.

Jobbmuligheter

Vi har en rekke jobbmuligheter som gir kreative mennesker muligheten til å jobbe i et profesjonelt miljø og realisere sine karrieremål. Vennligst besøk siden "Jobbe for Lindt" for informasjon om våre ledige stillinger og for å lese mer om søknadsprosessen for å starte din karriere hos Lindt og Sprüngli. For mer informasjon besøk vår bedriftskarriereside.

Omvisning på fabrikken

Dessverre, på grunn av selskapets retningslinjer og av hensyn til produksjonen, tilbyr vi ingen omvisninger for publikum.

Prosjektoppgaver for utdanning

All tilgjengelig informasjon relatert til Lindt & Sprüngli kan finnes i Om Lindt på nettstedet. Dessverre kan vi ikke tilby vareprøver eller reklamemateriell.

Våre butikker

For kontaktinfo og åpningstidstider for våre butikker, vennligst besøk siden "våre butikker".

Hvordan kan jeg klage?

Kjedelig å høre at du er skuffet over et av våre produkter. For at vårt forbrukerserviceteam skal ta vare på deg, vennligst ta kontakt med oss gjennom kontaktformuläret så vil vi se på saken og svare deg så raskt som mulig.