Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Historien bak Lindt GOLD BUNNY

Kledd i gull og med sitt røde bånd og bjelle rundt halsen, ble GOLD BUNNY skapt av en far for sin datter.


Oppdag historien bak Lindt GOLD BUNNY

Det hele startet med en liten jente og en kanin...

Det sies at det var en ung datter av en av Lindts sjokolademestere som fikk øye på en kanin mens familien var på en tradisjonell påskebrunch. Hun spurte glad om hun kunne gå ut og leke med kaninen, noe hun fikk, men akkurat i det hun var på vei ut døren forsvant kaninen raskt inn i buskene.

Etter dette var hun knust i flere dager, og etterhvert fant faren ut hvordan han kunne muntre henne opp. Han hadde den geniale ideen å lage en kanin som alltid ville være nær som en liten venn.

Slik ble Lindt GOLD BUNNY til. Hvert år som fulgte gledet datteren seg til å lete etter den lille GOLD BUNNY-en i hagen. Med gulltrekk og bjelle i rødt bånd rundt halsen skinner Lindts GOLD BUNNY som ingen annen – et vårtegn som sprer glede ved hver påskefeiring.

A young girl with the Lindt GOLD BUNNY.
Melted chocolate GOLD BUNNY.

1952: Tidligere påsketradisjoner

Lindts første GOLD BUNNY ble skapt i 1952. Takket være Rodolphe Lindt og hans conching-maskin kunne sjokolade smeltes til den var jevn nok til å kunne brukes til å lage hule sjokoladefigurer i ulike former, som den silkeaktige og uimotståelige sjokoladekaninen. Kjærlig pakket inn i den ikoniske gullfolien og nøye knyttet sammen med røde snorer med bjeller, ble disse sjokoladekaninene umiddelbart populære i Tyskland, før de krysset grensen til Sveits og Østerrike og deretter videre for å fortrylle hele verden.

1990-tallet: Sjokoladekaninen hopper over landegrenser

I 1994, bare fire tiår senere, sto Lindt GOLD BUNNY i butikkhyllene i både Sveits og Østerrike. I 1996 begynte GOLD BUNNY sin reise til havet for å nå Storbritannia og USA, og i 1997 kom GOLD BUNNY til Australia.

GOLD BUNNY in an Easter basket.
GOLD BUNNY on a bed of flowers.

Det 21. århundre: Nytt århundre og nye reiser

Lindt GOLD BUNNY kom til Sør-Amerika i påsken 2002 og hoppet deretter videre til Russland og Hong Kong i 2004. Den flyttet deretter til Midt-Østen i 2007. I dag produseres det rundt 150 millioner Lindt GOLD BUNNY-er hvert år i over 50 land rundt om i verden. Hvis du skulle stille opp alle GOLD BUNNY som produseres hvert år fra nese til hale, ville de strekke seg fra hovedkvarteret i Kilchberg, Sveits til San Diego, California – det er 9800 kilometer!

Et kjærlig håndverk

Hos Lindt er alle kreasjoner laget med kjærlighet, lidenskap og omsorg. Hver GOLD BUNNY tar en time å lage fra start til slutt. Etter at den fine sjokoladen vår er spredt på formene, får kaninene våre avkjøles ved optimal temperatur for å oppnå sin perfekte glans og skarpe tekstur. Hver kanin blir deretter forsiktig pakket inn i gullfolie og polert av en hanskebekledd sjokolademester. Sist, men ikke minst, knytter de det røde båndet med en bjelle rundt hver Lindt GOLD BUNNY.

Lindt Master chocolatier finishing a GOLD BUNNY.

Se hvordan du lager Lindt GOLD BUNNY

Ta en titt bakom kulisserna på tillverkningen av Lindt GOLD BUNNY och upptäck hemligheterna bakom denna oemotståndliga chokladskapelse. Se hur den noggrant skapas och kläs i sin ikoniska guldfolie. Oavsett om det är en 100g eller 1kg GOLD BUNNY så skapas alla med stolthet och passion.

Basket of chocolate eggs and GOLD BUNNIES.

For enhver anledning

Våre gullkaniner er tilgjengelige i seks størrelser: 10g, 50g, 100g, 200g, 500g og 1 kg. De minste passer som bordpynt og i påskekurver, mens de større er skikkelige slagere. Noen morsomme fakta: vår 1 kg Lindt GOLD BUNNY er pakket inn og polert fullstendig for hånd og deretter forsiktig dekorert med en vakker rød sløyfe.

For alle typer sjokoladeelskere

Siden den originale GOLD BUNNY i melkesjokolade var en slik suksess, har Lindts sjokolademestere utviklet flere smaker å velge mellom: mørk, hvit og hasselnøttsjokolade. Hver smak har fått sin egen farge på båndet: hvit for søt, hvit sjokolade, brun for en fyldigere mørk sjokolade og grønn for en sprø hasselnøttsjokolade.

Collection of dark, milk, hazelnut and white chocolate GOLD BUNNIES.
Two GOLD BUNNIES with leopard print.

Påsketradisjoner i dag

I dag er GOLD BUNNY anerkjent over hele verden. GOLD BUNNY har gått gjennom forskjellige tidsepoker med stil og forblitt den samme som den tidløse originalen fra 1952. Noen ganger er det imidlertid fint med en forandring. I 2015 ga vi i tillegg til vår klassiske GOLD BUNNY ut en spesialutgave GOLD BUNNY pakket inn i leopard- og sebramønsterfolie. Vi har også laget en spesialutgave med blomstermønster. Lindts sjokolademestere leter stadig etter nye måter å overraske på. Hva tror du de vil lage neste gang?