Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unike med Lindt - 3. Lindt oppfinnelsen – conching

Det er forskjell på sjokolade og Lindt sjokolade. Oppdag hemmelighetene bak sjokoladekunsten vår…Lindt oppfinnelsen – conching

Sjokoladen som først ankom Europa skiller seg enormt fra sjokoladen vi kjenner i dag. Den var grov og tørr – og smeltet ikke i munnen slik den gjør i dag!

1879 var et revolusjonerende år for sjokolade. Det var året som Rodolphe Lindt oppfant conching. Denne prosessen bevarte sjokoladens smak og gav en silkemyk tekstur, noe som siden har blitt synonymt med Lindt.

Historien bak oppfinnelsen av conching

Rodolphe Lindt drømte om å lage en silkemyk sjokolade. Han investerte i brukt utstyr, og mens han satte seg fore å finne opp en perfekt prosess arbeidet han uavbrutt med sine oppskrifter.

En fredagskveld forlot han produksjonslokalet med blandingsmaskinen på. Det er opp til oss å gjette om det var en forglemmelse eller gjort med smart intensjon.

Maskinen fortsatte å arbeide gjennom helgen. Da Lindt kom tilbake på mandag morgen, oppdaget han at drømmen hans var blitt til virkelighet. Det han fant i blandingsmaskinen var akkurat den sjokoladen han drømte om å lage – en glinsende, silkemyk sjokolade som smeltet på tungen.

Prosessen har gjennom årene kontinuerlig blitt foredlet, noe som har ført oss dit vi er i dag. Lindt's banebrytende oppfinnelse anvendes nå i hele industrien, og gleder sjokoladeelskere rundt omkring i verden.


Conching


Substantiv

Conching er et steg i prosessen av sjokoladeproduksjon, hvor smak og tekstur foredles gjennom å blandes på høy temperatur under en lengre tid.

 

Dette er conching

Risting og kverning produserer en ren kakaomasse (også kjent som kakaovæske). Dette blir så kombinert med et utvalg av førsteklasses ingredienser, som sukker og melk, før vi utfører en ny kverning. Det forbereder blandingen for conching-maskinen.

Våre topp moderne conching-maskiner arbeider gjennom en omfattende, planlagt prosess, som involverer intens blanding, omrøring og lufting av den høyt tempererte, flytende sjokoladen for å eliminere uønsket surhet og bitterhet (denne prosessen er ikke helt ulik fordamping). Gjennom conching-prosessen løses eventuelle klumper opp for å gi den silkemyke teksturen. Når dette trinnet er komplett, er sjokoladen klar til å omformes til berømte Lindt kreasjoner.

Viktige datoer i sjokoladehistorien

3500 f.Kr.
Kakaobønner anvendes for første gang i Santa Ana (La Florida) i Ecuador, av Mayo Chinchipe befolkningen.

 

1830

Fram til nå fantes sjokoladen kun i flytende form. Den første faste sjokoladen lages i 1830 av et britisk sjokolademerke, J.S Fry and Sons. 

 

1879

Rodolphe Lindt finner opp conching-maskinen, som gjør hans drøm om en silkemyk sjokolade til en virkelighet.

Viktige øyeblikk i Lindt's historie"Den intense blandingen gjennom conching-prosessen er grunnleggende for å få en silkemyk tekstur, som Lindt er berømt for."

 
–Lindt sjokolademaker mester
 

Unik risting og kverning

Førsteklasses ingredienser