Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

LINDOR historien

Fra en enkel sjokoladeplate til en julespesialitet, og videre til en verdensvid favoritt: finn ut hvordan våre praliner tok verden med storm.

1949: En lykkelig begynnelse

Kort tid etter 2.verdenskrig fikk våre sjokolademakere i oppgave å oppmuntre kundene med nye delikate sjokolader. Sjokolader og smaker som skulle bli helt annerledes enn tidligere. Etter det som virket som en uendelig lang kreativ fase, så LINDOR oppskriften endelig dagens lys i 1949. Den nye oppskriften gjorde at sjokoladen smakte så luksuriøst som flytende gull. Det er grunnen til at LINDOR er en kombinasjon av det franske ordet for gull (“or”) og Lindt.

Early LINDOR box with a trumpet.
Early LINDOR box.

1949: Bull’s-eye

Den første LINDOR sjokoladeplaten ble laget høsten 1949.

1962: Signaturinnpakning

I 1962 introduserte vi vårt unike blondemønster på forsiden av LINDOR's innpakning. Mønsteret er inspirert av berømte St. Gallen blonder, som gir en følelse av luksus, ekspertise og presisjon, samtidig som den er tro mot den sveitsiske arven. Det er et kjennetegn den dag i dag, og viser at vi holder fast ved vårt engasjement om en høy kvalitet over alt det vi gjør.

Til spesielle høytider gir vi et ekstra "touch" til det ikoniske designet – se etter stjernene på julesjokoladene, eller de små hjertene på Valentinsdagen.

St. Gallen lace patterned box.
LINDOR Christmas decorations.

1969: Og plutselig, en jul…

Som en spesialitet til julen i 1969 – nesten 20 år etter at oppskriften var oppfunnet – begynte vi å selge vår berømte LINDOR sjokolade som runde trøfler i rød innpakning for å etterligne julekaker. Takket være den nye oppskriften kunne vår sjokolade fylles, formes og stivne effektivt, slik at vi kunne fylle det delikate sjokoladeskallet med myk sjokoladeganache, som smelter på tungen.

LINDOR trøfler ble fort en favoritt! Kunder følte det som at det var jul allerede før høytiden hadde startet. Straks høytiden var over begynte riktignok kundene å lure på hvor trøflene hadde tatt veien? Siden LINDOR trøflene ble så sterkt savnet gjorde vi de til en fast del av vårt sjokoladesortiment kort tid etter at de var tatt vekk fra hyllene. Trøflene ble raskt en Lindt merkevare, og et internasjonalt sjokoladefenomen.

Med sin runde form, signaturrøde innpakning, glatte, harde ytre skall og kremete fyll, er LINDOR trøflene lett gjenkjennelige og elsket verden over. Etterlignere har forsøkt (og feilet) med å gjenskape disse ikoniske sjokoladekulene, men vi tar svært godt vare på våre hemmelige oppskrifter. I dag produserer Lindt over en milliard LINDOR trøfler i nesten 100 forskjellige land.

1984: Friske smaker introduseres

I 1984 utvidet Lindt konfektutvalget til å inkludere LINDOR Dark – en delikat mørk sjokoladetrøffel med et bittersøtt, kremete fyll. Det ble snart etterfulgt av LINDOR White i 1985, og LINDOR Hazelnut i 1994. Disse tre variantene er siden blitt LINDOR klassikere, sammen med vår mest populære kreasjon: LINDOR Milk.

Lindts sjokolademakere søker alltid etter nye måter å glede sjokoladeelskeren på. De følger med på trendene, samtidig som de har oversikt over det sesongbetonte i ulike regioner. Lindt har også en unik smaksforståelse, som gjør at de har ekspertisen til å blande ulike delikate smaker.

Alle våre sjokoladekreasjoner er laget med kunden i tankene. Det er derfor LINDOR trøflene varierer fra land til land, og fra sesong til sesong. I USA har vi for eksempel sett at konfekt fylt av peanøttsmør har godt gjennomslag, mens mintfylte LINDOR fryder kunder verden over i julehøytiden. Slik har hver sesong sin egen skjønnhet.

Om våren er LINDOR Stracciatella trøflene (også kjent som "cookies & cream" i noen land) i fokus, mens om høsten er våre trøfler med et sprøtt hasselnøttfyll det store. Når vinteren er kommet til oss, lanserer vi varmende LINDOR blandinger av krydder, som kanel og koriander. Fremdeles er den klassiske LINDOR Milk det mest populære valget verden over, og står for mer enn 50 % av LINDOR’s sammenlagte årlige salg. Det er derfor med god grunn at LINDOR Milk er kjent som “The Queen of Chocolates.”

A collection of LINDOR flavours.
Lindt Master Chocolatier with customers.

2009: Din mening teller

Vi mottar en stor mengde brev fra kunder som deg daglig; alt fra takkebrev til inspirerende ideer, og forslag til nye kreasjoner – vi leser hvert brev nøye.

Lindts sjokolademakere tar på alvor ideene kundene våre deler med oss, og med glede og hardt arbeid forsøker vi å finne nye måter å glede våre kunder. Det er bakgrunnen for hvordan vår LINDOR trøffel i størrelse XXL ble produsert i Italia.

For å gjøre sjokoladeproduksjonen enda mer samarbeidende, organiserte Lindt den første LINDOR festivalen i Sveits i 2009. Disse festivalene hjelper Lindt sjokoladeeksperter til å bli kjent med deg som kunde og dine smakspreferanser.

Når det kommer til smak, er du klar over at alle kan like LINDOR trøflene på sin egne unike måte? Det er en type entusiastiske LINDOR tilhengere som er så begeistret at de tar hele trøffelen i munnen på en gang. Så har vi LINDOR fans som bruker tid, og langsomt nyter trøffelen slik at aromaen gradvis kjennes, mens sjokoladen smelter på tungen. Det er også en "tredje gruppe", som biter trøffelen i to og slikker ut det delikate fyllet. Er det ikke herlig hvor forskjellige vi er?

Hvilken type er du? Del det med oss! Vi setter stor pris på å høre fra deg som vår kunde, fordi uten våre kunder ville vi ikke ha vært der vi er i dag.

Så fra alle oss i Lindt, vil vi takke deg for at du gjør denne reisen mulig.