

Lindt & Sprüngli landbruksprogram
Hos Lindt & Sprüngli bryr vi oss. Ikke bare om kvaliteten på vår sjokolade – vi bryr oss om våre bønder og deres samfunnsforhold også. Det er grunnen til at vi har etablert vårt landbruksprogram. Det utrolige programmet gjør det mulig å ta i bruk et sporings- og verifiseringssystem for kakaobønnene, som sikrer at vi utelukkende anvender de fineste ingrediensene i vår sjokolade. Videre er vi i stand til å arbeide direkte med våre kakaobønder for å hjelpe dem og deres lokalsamfunn til å blomstre. Vi er stolte av å være en "bean to bar" produsent, og vi vil fortsette med å anvende vår lidenskap for sjokolade til å bygge en mer rettferdig, bærekraftig verden.
Hvordan vi velger våre kakaobønner
Litt fakta om den fineste kakao
Hvor mange kakaobønner det tar å lage 1 kilo sjokolade
Gjennomsnittlig antall kakaobønner i en enkelt kakaofrukt.
Omtrentlig antall kakaobønner et kakaotre produserer årlig.
3 grunnleggende elementer for et blomstrende kakaotre
Lindt & Sprüngli's "bean to bar"-filosofi begynner på gården. Det er her vi sikrer at kakaotrærne har de beste forutsetninger for å blomstre så de kan produsere høykvalitets kakaobønner til vår luksussjokolade:
Varmt vær: Kakaotrærne trives i høye temperaturer, ideelt sett mellom 18 og 32 grader Celsius.
Betydelig nedbør: Vanning ved nedbør er den største klimafaktoren for at et kakaotre skal vokse seg sterkt.
Rikelig med skygge: Kakaotrær trives best i det som ligner sitt naturlige miljø – regnskogen i Amazonas – hvor de er omgitt av naturlig skygge.


“Lindts unike sjokoladesmak kommer av det nøye utvalget og blandingen av høykvalitets kakaobønner fra verdens beste regioner.”
- Lindt Master Chocolatier
Hvor kommer kakaobønner fra? Ta en titt på innsiden av kakaofrukten…


Kakaonibs
Substantiv
Sjokolade i sin reneste form: Kakaonibs er bitene en får etter at en tørket og gjæret kakaobønne fjernes fra skallet sitt, uten ytterligere behandling.