Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unike med Lindt – 1. Den fineste kakao

Det er forskjell på sjokolade og Lindt sjokolade. Oppdag hemmelighetene bak sjokoladekunsten vår…

Den fineste kakao

“Bean to bar”-filosofien sikrer den ekstraordinære smaken på vår sjokolade – alltid. Filosofien gir Lindt sine sjokolademakere mulighet til nøye å velge førsteklasses kakaobønner fra verdensberømte kakaoregioner. Lindt & Sprüngli er lidenskapelig opptatt av å bygge en bærekraftig forsyningskjede – det er bakgrunnen for at vi etablerte vårt landbruksprogram.

Vi er stolte over å være en av få sjokoladeprodusenter, som har full kontroll over alle fasene i produksjonsprosessen. Det gjør at vi kan garantere at våre produkter er laget med stolthet, lidenskap og ekspertise helt fra kakaobønnene til sjokoladeplaten (eller praline eller konfekt).

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli landbruksprogram

Hos Lindt & Sprüngli bryr vi oss. Ikke bare om kvaliteten på vår sjokolade – vi bryr oss om våre bønder og deres samfunnsforhold også. Det er grunnen til at vi har etablert vårt landbruksprogram. Det utrolige programmet gjør det mulig å ta i bruk et sporings- og verifiseringssystem for kakaobønnene, som sikrer at vi utelukkende anvender de fineste ingrediensene i vår sjokolade. Videre er vi i stand til å arbeide direkte med våre kakaobønder for å hjelpe dem og deres lokalsamfunn til å blomstre. Vi er stolte av å være en "bean to bar" produsent, og vi vil fortsette med å anvende vår lidenskap for sjokolade til å bygge en mer rettferdig, bærekraftig verden.

Hvordan vi velger våre kakaobønner

Hos Lindt & Sprüngli står vi på for å velge og blande kun de fineste, bærekraftig kjøpte kakaobønnene fra de fremste kakaodyrkende regioner over hele verden.

Kakaobønnens smak avhenger av en rekke faktorer, blant annet: hvor den dyrkes, tiden på året, miljøet, og innhøstingsprosessen. Vi ser det unike i hver kakaobønne, og håndterer stolt denne verdsatte ingrediensen etter deres ulike behov.

Vår sjokolade er et resultat av mange års arbeid og dedikasjon for å skape de beste oppskriftene som alltid vil forbli hemmelige. Vi har satt vår ære i sjokokoladekunsten, og å gi en minneverdig smaksopplevelse gang på gang.


A bag of cocoa beans.

Våre fire ulike kakaobønner

Criollo - En høyt verdsatt kakaobønne høstet kun av luksussjokolade-produsenter. Denne sjeldne bønnen står kun for en brøkdel av verdens kakaoavling, og gir en delikat aromatisk smak til vår sjokolade.

Trinitario - En blanding av de aromatiske Criollo og Forastero kakaobønner som er jordaktige på smak, navngitt etter opprinnelsesstedet, Trinidad. Trinitario gir vår sjokolade en fin og rik smak.

Forastero - En høytytende og raskt voksende variasjon av kakaobønnene, som er den mest vanlige sorten, og utgjør omtrent 90 % av verdens kakao. Forastero gir sjokoladen en robust, jordaktig undertone.

Nacional - En utrolig sjelden genetisk blanding av Forastero, Criollo og Trinitario kakaobønner (hos Lindt har vi skapt vår egen unike blanding). Denne ecuadorianske varianten gir sjokoladen vår en rik smak med hint av blomster.

Litt fakta om den fineste kakao

400

Hvor mange kakaobønner det tar å lage 1 kilo sjokolade

 

40

Gjennomsnittlig antall kakaobønner i en enkelt kakaofrukt.

 

 

1000

Omtrentlig antall kakaobønner et kakaotre produserer årlig.

 

3 grunnleggende elementer for et blomstrende kakaotre

Lindt & Sprüngli's "bean to bar"-filosofi begynner på gården. Det er her vi sikrer at kakaotrærne har de beste forutsetninger for å blomstre så de kan produsere høykvalitets kakaobønner til vår luksussjokolade:

Varmt vær: Kakaotrærne trives i høye temperaturer, ideelt sett mellom 18 og 32 grader Celsius.

Betydelig nedbør: Vanning ved nedbør er den største klimafaktoren for at et kakaotre skal vokse seg sterkt.

Rikelig med skygge: Kakaotrær trives best i det som ligner sitt naturlige miljø – regnskogen i Amazonas – hvor de er omgitt av naturlig skygge.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

“Lindts unike sjokoladesmak kommer av det nøye utvalget og blandingen av høykvalitets kakaobønner fra verdens beste regioner.”

- Lindt Master Chocolatier

Hvor kommer kakaobønner fra? Ta en titt på innsiden av kakaofrukten…

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kakaonibs

 
co•coa nib
Substantiv
Sjokolade i sin reneste form: Kakaonibs er bitene en får etter at en tørket og gjæret kakaobønne fjernes fra skallet sitt, uten ytterligere behandling.

 

Avslutt med perfeksjon

Unik risting og kverning