Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt & Sprüngli Farming Program: Vårt landbruksprogram

Vår bærekraftige innkjøpsmodell gjør det mulig for oss å spore kakaobønnene våre helt tilbake til opprinnelsen. Dette gjør at vi kan støtte bøndene og lokalsamfunnene deres på stedet i henhold til deres spesifikke behov. Etter at vi nådde målet om å kjøpe 100 % av kakaobønnene våre gjennom Farming Program i 2020, utvidet vi programmet til å omfatte bærekraftige innkjøp av kakaosmør i 2021 og kakaopulver i 2022.

 

 

 

Kakao av høy kvalitet er hjertet i sjokoladen vår.

 

Vi i Lindt & Sprüngli overvåker alle trinn i sjokoladeproduksjonen: fra utvelgelsen av kakaobønnene til produksjonen av de ferdige sjokoladeproduktene. Det betyr at sjokoladen vår produseres fra "bønne til stang". Vi forstår at vi bare kan påvirke lokale forhold på en meningsfull måte hvis vi vet hvor kakaobønnene våre kommer fra, hvem som har dyrket dem og hvordan de er produsert. Derfor utviklet vi vårt eget bærekraftprogram for kakao i 2008 - Lindt & Sprüngli Farming Program.


Vi er stolte av å bruke kakaobønner fra vårt Farming Program i sjokoladen vår. Etter at vi nådde målet om å kjøpe 100 % av kakaobønnene våre gjennom Farming Program i 2020, utvidet vi Farming Program til å omfatte kakaosmør i 2021. I 2022 kunne vi også kjøpe inn en liten mengde kakaopulver gjennom Faming-programmet for første gang. Dette er viktige skritt på veien mot målet vårt om å kjøpe alle kakaoproduktene våre (bønner, smør, pulver og sjokolademasse) gjennom bærekraftprogrammer innen 2025.

Vårt landbruksprogram i detalj

Lindt & Sprüngli Farming Program består av fire pilarer

Støttepilar 1 – Sporbarhet og organisering av bønder
Støttepilar 2 – Utdanning og kunnskapsformidling
Støttepilar 3 – Investering i landbruk og samfunnsutvikling
Støttepilar 4 – Verifisering og vedvarende framdrift

Lær mer på nettsidene om landbruksprogrammet vårt, og om initiativene vi tar for å forbedre livene til våre bønder, deres familier og lokalsamfunn.

LES mer
Children receiving an education.

Fokus på utdannelse

Siden 2008 har Lindt & Sprüngli bygget eller pusset opp til sammen 43 skoler til fordel for rundt 6700 barn.

Tilgang til rent vann

Rundt 175 000 medlemmer av lokalsamfunn nyter godt av 321 drikkevannssystemer og borehull som er bygget og i drift siden 2008.

 

Støtte til bønder og deres familier

1 017 engasjerte feltmedarbeidere samarbeider med kakaobøndene i Lindt & Sprüngli Farming Program.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Bærekraftige fremskaffede hasselnøtter

Hele ubearbeidede hasselnøtter er nøkkelingrediens i noen av våre sjokoladeprodukter. Lær hvordan vi arbeider for å sikre at alle våre hasselnøtter er framskaffet gjennom bærekraftsprogrammer.

RSPO-sertifisert palmeolje

Vi forstår påvirkningen som ukontrollert dyrking av palmeolje kan ha på regnskoger og biologisk mangfold. Derfor overvåker vi konstant bruken av palmeolje i våre produkter, og vi har forpliktet oss til kun å handle bærekraftig RSPO-sertifisert palmeolje.

Gjenvinnbar emballasje

Vi arbeider med å ha en balanse mellom visuelt tiltalende emballasje, og kvalitetsfaktorene assosiert med produktbeskyttelse. Vi streber alltid etter å redusere emballasjestørrelsene og bruke gjenvinnbare materialer når det er mulig.

CO2-redusering

Energi brukes i de ulike produksjonsfasene for å lage sjokolade, slik som oppvarming, nedkjøling, og transport. Det er prosesser som kan resultere i klimagassutslipp. Vi har forpliktet oss til å utvikle et forskningsbasert mål for utslipp fra hele vår verdikjede, med et langsiktig mål om å bli klimanøytrale.