Lindt & Sprüngli Farming Program: Vårt landbruksprogram

Vår bærekraftige innkjøpsmodell gjør oss i stand til å spore kakaobønnene helt tilbake til sin opprinnelse. Det gir oss mulighet til å støtte bøndene og deres samfunn i henhold til deres spesifikke behov.

 

 

 

Hemmeligheten bak vår sjokolade ligger i våre kakaobønner av ekstra høy kvalitet

 

Hos Lindt & Sprüngli tar vi ansvar for hvert steg: fra utvelgelsen av kakaobønnene til produksjonen av de ferdige sjokoladeproduktene. Vi produserer med andre ord sjokolade fra "Bean to Bar." Vi forstår at vi kun kan ha en sann innflytelse på lokale, vedvarende forhold om vi vet nøyaktig hvor våre kakaobønner kommer fra, hvem som dyrket de og hvordan produksjonen foregikk. Derfor utviklet vi vårt eget bærekraftige program for kakaobønner – Lindt & Sprüngli Farming Program.

Vi setter vår ære i å anvende kakaobønner fra vårt landbruksprogram i vår sjokolade. Siden 2020 er 100 % av våre kakaobønner sporbare og eksternt verifisert av en uavhengig tredjepart. Dette er et betydelig steg på veien for å nå vårt mål om at alt innkjøp av kakaoprodukter (bønner, smør, pulver) skal foregå gjennom programmene for bærekraft innen 2025.

Vårt landbruksprogram i detalj

Lindt & Sprüngli Farming Program består av fire pilarer

Støttepilar 1 – Sporbarhet og organisering av bønder
Støttepilar 2 – Utdanning og kunnskapsformidling
Støttepilar 3 – Investering i landbruk og samfunnsutvikling
Støttepilar 4 – Verifisering og vedvarende framdrift

Lær mer på nettsidene om landbruksprogrammet vårt, og om initiativene vi tar for å forbedre livene til våre bønder, deres familier og lokalsamfunn.

Lær mer
Children receiving an education.

Fokus på utdannelse

Siden 2008 har Lindt & Sprüngli renovert 29 skoler i Ghana.

Tilgang til rent vann

Siden 2008 har Lindt & Sprüngli Farming Program finansiert mer enn 210 borehull i Ghana.

 

Støtte til bønder og deres familier

Omtrent 400 lidenskapelige instruktører arbeider ute blant kakaodyrkerne knyttet til Lindt & Sprüngli landbruksprogram.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Bærekraftige fremskaffede hasselnøtter

Hele ubearbeidede hasselnøtter er nøkkelingrediens i noen av våre sjokoladeprodukter. Lær hvordan vi arbeider for å sikre at alle våre hasselnøtter er framskaffet gjennom bærekraftsprogrammer.

RSPO-sertifisert palmeolje

Vi forstår påvirkningen som ukontrollert dyrking av palmeolje kan ha på regnskoger og biologisk mangfold. Derfor overvåker vi konstant bruken av palmeolje i våre produkter, og vi har forpliktet oss til kun å handle bærekraftig RSPO-sertifisert palmeolje.

Gjenvinnbar emballasje

Vi arbeider med å ha en balanse mellom visuelt tiltalende emballasje, og kvalitetsfaktorene assosiert med produktbeskyttelse. Vi streber alltid etter å redusere emballasjestørrelsene og bruke gjenvinnbare materialer når det er mulig.

CO2-redusering

Energi brukes i de ulike produksjonsfasene for å lage sjokolade, slik som oppvarming, nedkjøling, og transport. Det er prosesser som kan resultere i klimagassutslipp. Vi har forpliktet oss til å utvikle et forskningsbasert mål for utslipp fra hele vår verdikjede, med et langsiktig mål om å bli klimanøytrale.