Vår bærekraftige innkjøpsmodell gjør oss i stand til å spore kakaobønnene helt tilbake til sin opprinnelse. Det gir oss mulighet til å støtte bøndene og deres samfunn i henhold til deres spesifikke behov.
Hemmeligheten bak vår sjokolade ligger i våre kakaobønner av ekstra høy kvalitet
Hos Lindt & Sprüngli tar vi ansvar for hvert steg: fra utvelgelsen av kakaobønnene til produksjonen av de ferdige sjokoladeproduktene. Vi produserer med andre ord sjokolade fra "Bean to Bar." Vi forstår at vi kun kan ha en sann innflytelse på lokale, vedvarende forhold om vi vet nøyaktig hvor våre kakaobønner kommer fra, hvem som dyrket de og hvordan produksjonen foregikk. Derfor utviklet vi vårt eget bærekraftige program for kakaobønner – Lindt & Sprüngli Farming Program.
Vi setter vår ære i å anvende kakaobønner fra vårt landbruksprogram i vår sjokolade. Siden 2020 er 100 % av våre kakaobønner sporbare og eksternt verifisert av en uavhengig tredjepart. Dette er et betydelig steg på veien for å nå vårt mål om at alt innkjøp av kakaoprodukter (bønner, smør, pulver) skal foregå gjennom programmene for bærekraft innen 2025.
Vi har forpliktet oss
Siden 2020 har 100 % av våre kakaobønner vært sporbare, og eksternt verifisert av en uavhengig tredjepart.
Vi når mange jordbrukere
Omtrent 80,000 kakaobønder fra alle land hvor vi kjøper vår kakao, er en del av vårt landbruksprogram.
Vi er dedikerte
Vi investerer over 10 millioner amerikanske dollar hvert år i vårt landbruksprogram.
Vårt landbruksprogram i detalj
Lindt & Sprüngli Farming Program består av fire pilarer
Støttepilar 1 – Sporbarhet og organisering av bønder Støttepilar 2 – Utdanning og kunnskapsformidling Støttepilar 3 – Investering i landbruk og samfunnsutvikling Støttepilar 4 – Verifisering og vedvarende framdrift
Lær mer på nettsidene om landbruksprogrammet vårt, og om initiativene vi tar for å forbedre livene til våre bønder, deres familier og lokalsamfunn.
Siden 2008 har Lindt & Sprüngli renovert 29 skoler i Ghana.
Tilgang til rent vann
Siden 2008 har Lindt & Sprüngli Farming Program finansiert mer enn 210 borehull i Ghana.
Støtte til bønder og deres familier
Omtrent 400 lidenskapelige instruktører arbeider ute blant kakaodyrkerne knyttet til Lindt & Sprüngli landbruksprogram.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Våre forpliktelser for en bedre framtid
Bærekraftig innkjøp
80 % av våre innkjøpsutgifter til emballasjematerialer med bærekraftsrisiko dekkes av et bærekraftprogram.
Slutt på avskoging
Innen 2025 vil vår kakao innkjøpskjede ikke inneholde råvarer fra avskogede områder.
Redusering av matsvinn og sjokoladeavfall
Innen 2025 vil vi halvere vårt sjokoladeavfall i produksjonsprosessen per produserte tonn.
Kvinner i lederskap
Innen 2025 skal 40 % av våre lederstillinger være fylt av kvinner.
CO2 og klima
Vi har forpliktet oss til å definere et forskningsbasert mål, SBT, (inkludert virkeområde 1, 2 & 3) med et mål om å være helt klimanøytrale ("net-zero emissions") på lang sikt. Dette SBT-målet vil bli annonsert senest i 2023.
Vannreduksjon
Innen 2025 tilstreber vi å minske bruken av vann i vår produksjonsprosess med 10% per produksjonstonn.
Matvaresikkerhet
Vi følger kontinuerlig Lindt & Sprüngli kvalitetsstandarder for matvarer.
Markedsføringslovgivning
Våre produkter markedsføres og annonseres i henhold til nasjonal og internasjonal lov.
Trygt arbeidsmiljø
Vi arbeider konstant med å redusere våre sikkerhetsindikatorer for å oppnå vår langsiktige nullvisjon for ulykker.
Mot korrupsjon
Vi deltar ikke i noen korrupt oppførsel som begrenser konkurranse.
Bærekraftige fremskaffede hasselnøtter
Hele ubearbeidede hasselnøtter er nøkkelingrediens i noen av
våre sjokoladeprodukter. Lær hvordan vi arbeider for å sikre at alle våre
hasselnøtter er framskaffet gjennom bærekraftsprogrammer.
RSPO-sertifisert palmeolje
Vi forstår påvirkningen som ukontrollert dyrking av palmeolje
kan ha på regnskoger og biologisk mangfold. Derfor overvåker vi konstant
bruken av palmeolje i våre produkter, og vi har forpliktet oss til kun å
handle bærekraftig RSPO-sertifisert palmeolje.
Gjenvinnbar emballasje
Vi arbeider med å ha en balanse mellom visuelt tiltalende
emballasje, og kvalitetsfaktorene assosiert med produktbeskyttelse. Vi
streber alltid etter å redusere emballasjestørrelsene og bruke gjenvinnbare
materialer når det er mulig.
CO2-redusering
Energi brukes i de ulike produksjonsfasene for å lage sjokolade,
slik som oppvarming, nedkjøling, og transport. Det er prosesser som kan
resultere i klimagassutslipp. Vi har forpliktet oss til å utvikle et
forskningsbasert mål for utslipp fra hele vår verdikjede, med et langsiktig
mål om å bli klimanøytrale.