0

Sjokolade & Te

Te og sjokolade åpner opp en endeløs verden av fristende og spennende smakskombinasjoner. Den rikholdige blandingen som kjennetegner te og sjokolade legger til rette for en sanselig opplevelse.

Slik smaker du på kaffe og te sammen

Du har nettopp brygget perfekt te, og tiden er kommet for å nyte teen og sjokoladen sammen. Når du skal nyte ulike sjokoladesmaker sammen med teen, bør du helst slurpe i deg litt av teen slik at den flyter bakover i munnen og helt til smaksløkene lengst bak. Pust samtidig godt inn og ut slik at du virkelig kan nyte teens særpregete aroma. La væsken rulle rundt i hele munnen før du svelger, og nyt deretter en bit av sjokoladen.

 

Dette hever temperaturen i munnen og sjokoladen vil smelte raskt og jevnt, slik at du kan nyte teen og sjokoladesmakene sammen. Velger du en sjokolade med høyt kakaoinnhold blir fremgangsmåten motsatt – nyt først sjokoladen før du nipper til teen. Den kraftige kakaosmaken dempes av den varme teen, slik at alle smakene og nyansene fremheves.

Visste du...

Teen blir «kremete» når den avkjøles, slik at væsken blir uklar som om du har tilsatt en melkeskvett. Te som er blitt «kremete» bør ikke brukes sammen med sjokolade ettersom dens særpreg er blitt endret og teens egentlige smaker kommer ikke frem.