0
Sjokoladetiramisù
6
Excellence 70%
30-45 minutes
Medium

Viva Italia! Denne tiramisuoppskriften har lagt til sjokolade til den tradisjonelle oppskriften.

  • 65 g LINDT Bittersweet mørk sjokolade, hakket og smeltet
  • ¾ kopp (60 g) smør, romtemperert
  • ½ kopp (20 g) melis
  • En klype salt
  • 3 skilte egg
  • 90 g sukker
  • 65 g mel, siktet
  • Kaken er ferdig stekt når ingenting fester seg på en tannpirker stukket inn i midten av kaken.
  • 1 kopp (125 ml) sterk kaffe
  • 2 ss (30 ml) alkohol (Marsala, Kahlua eller rom)
  • 3 skilte egg
  • ⅓ kopp (65 g) sukker
  • 226 g mascarpone
  • 1 kopp (125 ml) helfet fløte
  • 1 ss (15 ml) alkohol (Marsala, Kahlua eller rom)
1

Sjokoladekake

      • Forvarm ovnen til 180 °C.
      • Smelt sjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovn og sett til side.
      • Rør smørkrem av smør, melis og salt.
      • Tilsett eggeplommene, en av gangen, til smørblandingen.
      • Tilsett den smeltede sjokoladen.
      • Stivpisk eggehvitene under gradvis tilsetting av sukkeret.
      • Vend forsiktig ⅓ av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen.
      • Vend inn resten av eggehvitene og siktet mel.
      • Hell røren i en smurt og kledd form (23 cm) og stek i ca 40 minutter ved 180 °C. Steketiden vil reduseres ved bruk av to kakeformer (20 cm). Sjekk kaken etter 30 minutter.
      • Kaken er ferdig stekt når ingenting fester seg på en tannpirker stukket inn i midten av kaken.
2

Krem

  • Visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis.
  • Tilsett marscarpone og den ønskede alkoholen. Visp til det er glatt.
  • Pisk fløten og vend den inn i mascarponeblandingen.
3

For en firkantet form på 23 cm

      • Skjær kaken i to lag og dynk med halvparten av kaffeblandingen
      • Smør halvparten av mascarponeblandingen jevnt over kaken.
      • Gjenta med den andre halvdelen av kaken og resten av mascarponeblandingen.
      • Dekk til og sett i kjøleskap i 6 timer eller over natten.
4

For 6 individuelle glass

  • Skjær kaken i terninger og følg metoden ovenfor. Avhengig av glassenes størrelse, bør du kanskje heller lage tre lag istedenfor to.
5

Servering

      • Dekk toppen av tiramisuen med hakket eller revet mørk sjokolade.
      • Dryss med kakaopulver.
      • For servering av den store tiramisuen, skjær den i porsjoner og løft dem opp med en kakespade.