0
Sjokoladesufflé
LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Ambisiøs

Dette er en klassisk dessert som har ry på seg for å være veldig kinkig. Hemmeligheten bak en vellykket sufflé er å følge oppskriften til punkt og prikke og aldri åpne ovnsdøren mens den stekes! Serveres umiddelbart før suffléen begynner å falle sammen.

  • ¼ kopp (55 g) smør
  • ⅓ kopp + 2 ss (55 g) mel
  • ½ kopp (125 ml) melk
  • 40 g LINDT EXCELLENCE 70% Cocoa mørk sjokolade, hakket
  • ⅓ kopp (40 g) kakao
  • 5 eggehviter
  • 4 eggeplommer
  • ⅓ kopp (65 g) sukker

Smeltet smør og sukker til smøring av suffléformene

1

Forvarm

Forvarm ovnen til 200 °C

2

Forbered porsjonsformer/form

Forbered formene ved å smøre innsiden med smeltet smør og strø med sukker. Bank ut evt. overflødig sukker

3

Kna smøret

Hell smøret og melet i en bolle og kna det sammen. Rull til en pølse og skjær i små biter.

4

Kok opp

Hell melk, hakket sjokolade og kakao i en kjele og la det koke opp over middels varme under stadig omrøring.

5

Tilsett melet

Tilsett mel/smør-bitene og rør til det er glatt og tyknet

6

Ta av varmen

Ta kjelen av varmen og rør inn én eggehvite.

7

Hell blandingen

Hell blandingen i en bolle og la avkjøle til den er lunken.

8

Tilsett egg

Tilsett eggeplommene, en av gangen, under omrøring.

9

Visp

Stivpisk eggehvitene mens sukkeret tilsettes gradvis og til det dannes stive topper.

10

Vend inn forsiktig

Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

11

Fyll i blandingen

Bruk en spiseskje og fyll suffléblandingen i de smurte formene.

12

Sett i formene

Sett formene i en stor langpanne. Fyll langpannen med veldig varmt vann til midt på formene og sett den i den nedre tredjedelen av ovnen.

13

Reduser varmen

Reduser ovnstemperaturen til 190 °C

14

Stek 25-30

Stek 25-30 minutter for små former eller 35-40 minutter for store former.

15

Åpne aldri ovnsdøren!

Åpne aldri ovnsdøren når du lager sufflé!

16

Forbered servering

Forbered serveringsfat og melis mens suffléene stekes.

17

Ferdig

Når suffléene er ferdige, ta dem ut av ovnen, sett dem med formene på dessertfat, dryss over melis og server. En sufflé vil holde formen i noen få minutter.