0

Sjokolademousse

Hvis du liker å ha gjester, kommer du til å ville ha denne oppskriften på repertoaret.

6-8

15-30 minutter

LINDT Excellence 70%

Ambisiøs

Ingredienser

  • 2 x 100 g LINDT EXCELLENCE 70% COCOA mørk sjokolade, hakket
  • 100 g LINDT Dessert, hakket
  • 3 skilte egg
  • 1¼ kopp (300 ml) helfet kremfløte (eller double cream)
  • ½ kopp (100 ml) melk
  • 1 ss sukker

Det er lurt å forberede moussen én dag i forveien slik at det er lettere å forme queneller (kuler).

Slik gjør du

  • 1

    Sjokoladen

    • Legg den hakkede sjokoladen i en bolle og tilsett melken.  Sett bollen i et varmt vannbad (vannet må ikke koke) og la sjokoladen smelte i melken.

  • 2

    Visp eggeplommene

    • Visp eggeplommene til eggedosis, ta bollen med sjokoladeblandingen ut av vannbadet og rør inn eggedosisen i blandingen.

  • 3

    Visp eggehvitene

    • Stivpisk eggehvitene med sukkeret til de har en kremaktig konsistens og hell dem i sjokoladeblandingen. Bland godt.

  • 4

    Visp fløten

    • Visp fløten til den har en tykk og kremaktig konsistens og bland den i sjokoladeblandingen (gjem litt av den piskede fløten til garnityr, hvis ønskelig).

  • 5

    Hell moussen

    •  Hell moussen i en bolle og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet ved 1-5 °C over natten.

  • 6

    SERVERINGSFORSLAG

    • Bruk to dessertskjeer til å lage “quenelles” (ovale kuler) av sjokolademoussen (eller bruk en isskje og lag runde kuler).
      Anrett dem på dessertfat.
      Garner med vispet krem og frukt.

Evalueringer