0
Sjokolademousse
6-8
LINDT Excellence 70%
15-30 minutter
Ambisiøs

Hvis du liker å ha gjester, kommer du til å ville ha denne oppskriften på repertoaret.

  • 2 x 100 g LINDT EXCELLENCE 70% COCOA mørk sjokolade, hakket
  • 100 g LINDT Dessert, hakket
  • 3 skilte egg
  • 1¼ kopp (300 ml) helfet kremfløte (eller double cream)
  • ½ kopp (100 ml) melk
  • 1 ss sukker
1

Legg den hakkede sjokoladen i en bolle og tilsett melken.  Sett bollen i et varmt vannbad (vannet må ikke koke) og la sjokoladen smelte i melken.

2

Visp eggeplommene til eggedosis, ta bollen med sjokoladeblandingen ut av vannbadet og rør inn eggedosisen i blandingen.

3

Stivpisk eggehvitene med sukkeret til de har en kremaktig konsistens og hell dem i sjokoladeblandingen. Bland godt.

4

Visp fløten til den har en tykk og kremaktig konsistens og bland den i sjokoladeblandingen (gjem litt av den piskede fløten til garnityr, hvis ønskelig).

5

 Hell moussen i en bolle og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet ved 1-5 °C over natten.

6

Bruk to dessertskjeer til å lage “quenelles” (ovale kuler) av sjokolademoussen (eller bruk en isskje og lag runde kuler).
Anrett dem på dessertfat.
Garner med vispet krem og frukt.