0
Sjokoladekake fra Zürich
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Medium

En kulinarisk hyllest til Sveits' største by!

 

 

  • 1⅔ kopp (200 g) mel
  • 9 ss (135 g) smør
  • ⅔ kopp (70 g) melis
  • 1 eggeplomme
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss kakao
  • 1-2 ss kaldt vann eller melk

 

 

    • 3 x 100 g LINDT Excellence 70%, hakket
    • ¾ kopp + 2 ss (200 g) smør
    • 3 egg, lett vispet
    • 4 eggeplommer
    • ¼ kopp (50 g) sukker
1
  •     Forvarm ovnen til 180 °C.
      • Rør smør og melis til smørkrem i en kjøkkenmaskin.
      • Tilsett eggeplommen og vaniljeekstrakten. Bland mel og kakao i en separat
        bolle og tilsett det til smørkremen.
      • Hvis nødvendig, tilsett nok av det kalde vannet eller melken til å binde sammen deigen.
      • La deigen hvile i kjøleskap i minst 1 time.
      • Kjevl ut deigen (3 mm tykkelse) og legg i en smurt form (kun 1/2-veis opp i en springform). Ved bruk av en terteform, la deigen
        falle over kantene av formen og rull over den med et kjevle
        for å forme deigen etter terteformen.
      • Prikk bunnen av deigen med en gaffel og blindstek
        (i 20 cm springform).
      • For å blindsteke bunnen, legg bakepapir over hele bunnen og fyll på et lag med ukokt ris eller bønner. Dette vil forhindre at sidene
        faller ned og vil gi bunnen den riktige formen. Det vil også forhindre at bunnen på
        den ferdige kaken blir for lite stekt.
      • Stek i 10-15 minutter. Fjern bakepapir og ris/bønner og stek
        i ytterligere 10 minutter. Ta ut av ovnen, sett til side og
        begynn på fyllet.
      • Risen/bønnene kan brukes om igjen til blindsteking, men kan ikke lenger spises.

 

 

2
      • Smelt den hakkede sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, ta av varmen og sett til side.
      • Visp eggene, eggeplommene og sukkeret til en voluminøs eggedosis i en separat bolle.
      • Smelt smøret.
      • Tilsett sjokoladen til eggedosisen ved å vende den forsiktig inn.
      • Tilsett det smeltede smøret ved å helle det ned langs siden på bollen.
      • Hell fyllet i den forstekte bunnen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
      • Stek ved 180 °C i 35-40 minutter.
      • La kaken avkjøle i formen. Serveres helst romtemperert.