0
Sjokoladeis Surprise
4
LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Ambisiøs

En behagelig overraskelse!

 

1 mørk ferdiglaget biscuitbunn,
18 cm i diameter

 

 

 

  • 1 egg
  • 2 ss vann
  • 100 g smeltet LINDT EXCELLENCE 70%
  • 150 ml kremfløte
  • 1 egg
  • 2 ss vann
  • 100 g smeltet LINDT melkesjokolade
  • 150 ml kremfløte
  • 200 ml melk
  • 50 g hvitt (krystall) sukker
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • 3 eggeplommer
  • 200 ml kremfløte
  • 3 eggehviter
  • En klype salt
  • 100 g melis
  • 50 g smeltet LINDT EXCELLENCE 70%
1

Trinn 1

      • Til det mørke laget: visp egget med to spiseskjeer vann over en kjele med varmt vann til det er luftig.
      • Rør inn den smeltede sjokoladen.
      • Ta bollen ut av det varme vannet.
      • Pisk fløten og vend den forsiktig inn i den luftige eggedosisen.
      • Hell over i en rund bolle eller form med ca 18 cm diameter.
      • Sett i fryseren i ca 30 minutter.
2

Trinn 2

      • I mellomtiden påbegynnes det lysebrune laget ved å vispe egget med to spiseskjeer vann over en kjele med varmt vann til det er luftig.
      • Rør inn den smeltede melkesjokoladen.
      • Ta bollen ut av det varme vannet.
      • Pisk fløten og vend den inn i den luftige eggedosisen.
      • Ta formen ut av fryseren og hell blandingen over det frosne mørke laget og glatt ut toppen.
      • Sett i fryseren i ytterligere ca 30 minutter.
3

Trinn 3

      • Nå forberedes det hvite laget.
      • Kok opp melken, sukkeret og vaniljefrøene, ta deretter kjelen av platen og visp inn eggeplommene.
      • Rør i blandingen over middels sterk varme til den har tyknet.
      • La sausen avkjøle, pisk deretter fløten og vend den forsiktig inn i blandingen.
      • Ta formen ut av fryseren og fordel blandingen jevnt over det lysebrune laget.
      • Press forsiktig biscuitbunnen på toppen av det hvite laget.
      • Sett isbomben i fryseren i ytterligere cirka 4 timer.
4

Trinn 4

      • Vend den frosne isbomben ut av formen og over på et serveringsfat.
      • Pisk eggehvitene med en klype salt til de er stive. Tilsett melisen litt etter litt under vispingen.
      • Fortsett å vispe til massen er tykk og kremaktig.
      • Dekk isbomben med eggehvitekremen og brun den med en bunsenbrenner.
      • Drypp den flytende sjokoladen over isbomben i et dekorativt mønster.