0
Schwarzwalder kirsebær-crumble
4-6
LINDT Excellence 70%
45-60 minutter
Medium

Skjem bort gjester med denne fruktige delikatessen av kirsebær og nydelige brownies.

  • 200 g LINDT Excellence 70%
  • 150 g sukker
  • 150 g smør (usaltet)
  • 4 egg
  • 80 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 250 ml kirsebærjuice
  • 1 kanelstang
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • ½ chilifrukt uten frø
  • 50 g sukker
  • 1 ts maisenna
  • Et 400 g glass med steinfrie hermetiske kirsebær
  • 300 ml fløte
1

Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 160 ˚C. Sett en bolle med sjokoladen, smøret og sukkeret i et vannbad (bain-marie) og la smelte sammen. Ta bollen ut av vannbadet og rør inn eggene, ett av gangen, i sjokoladeblandingen. Rør inn melet og bakepulveret. Hell blandingen i en bakepapirkledd form på ca 30 x 40 cm og stek i cirka 30 minutter. La avkjøle før kaken brekkes i små biter.

2

Kok opp

La kirsebærjuicen koke langsomt opp sammen med krydderne og sukkeret. Tilsett maisennamelet, oppløst i litt kaldt vann, for å binde juicen. Tilsett kirsebærene til juicen. La blandingen avkjøle, og hell den deretter i glass. Strø ⅔ av brownie-bitene over blandingen.

3

Visp fløten

Visp fløten og sukkeret til krem og bland i Kirsch-snapsen. Hell den piskede kremblandingen i glassene og strø over resten av brownie-bitene.