0
Ostekake med sjokolade og appelsin
8-10
LINDT Excellence Orange Intense
45-60 minutes
Medium

Denne ostekaken er stekt i vannbad for at den skal få en ekstra kremaktig konsistens.

  • 1⅓ kopp (250 g) knuste vaniljevafler, ⅔ kopp (150 g) smeltet smør

 

 

  • 575 g kremost
  • ¼ kopp (60 g) rømme 
  • 2 plater à 100 g LINDT Excellence Orange Intense sjokolade, hakket
  • ⅔ kopp (130 g) sukker, ⅓ kopp + 1 ss (100 ml) appelsinjuice
  • 4 egg
1

Fremgangsmåte for bunnen:

      • Forvarm ovnen til 120 °C.
      • Smør en springform (25 cm).
      • Legg vaniljevaflene i en kjøkkenmaskin og finmal.
        Tilsett nok smeltet smør til at kjeksmassen akkurat holder sammen.
      • Trykk massen ut i bunnen av formen og jevn den med baksiden av en skje.
      • Pakk inn nedre del av formen i aluminiumsfolie. Ostekaken skal stekes i vannbad og folien sørger for at det ikke kommer inn vann.
2

Fremgangsmåte for fyllet:

      • Visp kremosten glatt. Skrap ned sidene på bollen slik at det ikke danner seg klumper.
      • Tilsett rømmen og sukkeret. Fortsett å røre til det er glatt.
      • Hell appelsinjuicen i en kjele og kok langsomt opp.
      • Tilsett den hakkede sjokoladen. Ta av varmen og rør til sjokoladen er helt smeltet.
      • Bland appelsin-sjokoladeblandingen i osteblandingen. Skrap ned sidene av bollen.
      • Tilsett eggene ett av gangen. Bland godt etter hvert egg.
      • Hell ostekakeblandingen i springformen og sett i en langpanne som er dyp nok til å romme 2,5 cm vann.
3

Steking:

      • Sett ostekaken i ovnen i langpannen og hell i veldig varmt vann til det står 2,5 cm opp i langpannen.
      • Stek i cirka 45 minutter. Kaken er ferdig når den er stivnet på sidene, men er litt myk i midten.
      • Avkjøl kaken i formen, server og nyt!