0
Frossen mokkasufflé
6
The LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Medium
  • 125 ml melk
  • 200 ml fløte     
  • 30 g mokka pulverkaffe    
  • 100 g LINDT Excellence 70%     
  • 3 egg    
  • En klype salt    
  • 75 g sukker   
  • 100 g smeltet LINDT Excellence 70% til å helle over.    
  • Grovhakket eller knuste Amaretti-kjeks til å strø over.  
1

Varm melken, fløten og pulverkaffen. Ta kjelen av varmen og sett til avkjøling i cirka 15 minutter

2

I mellomtiden: I hver espresso eller mokkakopp legges en strimmel med bakepapir, ca 3 cm bred og 10 cm lang, slik at suffléen kan heve seg cirka 2 cm over kanten av koppen. Bruk sellotape til å holde strimmelen på plass. Brekk sjokoladen i små biter.

3

Skill eggene. Sett kjelen i et vannbad og visp eggeplommene inn i blandingen av kaffe, fløte og melk til den har en tykk konsistens. Tilsett sjokoladebitene litt etter litt under omrøring til sjokoladen har smeltet. La avkjøle.

4

Tilsett en klype salt til eggehvitene og visp dem stive. Tilsett sukkeret litt etter litt under vispingen. Vend så eggehvitene forsiktig inn i sjokoladekremen

5

Fyll blandingen i koppene, opp til toppen av papirringen i hver kopp. Sett dem deretter i fryseren i 4 timer.

6

Fjern papirstrimlene fra koppene. Hell litt smeltet sjokolade over de frosne suffléene. Garner med knuste Amaretti-kjeks og server.