0
Crème brûlée med hvit sjokolade
6
LINDT EXCELLENCE White Vanilla
30-45 minutes
Medium

Bryt igjennom sukkerskorpen og nyt den fyldige eggekremen som venter under.

  • 2 kopper (475 ml) helfet fløte (eller double cream)
  • 5 eggeplommer
  • ⅓ kopp (65 g) sukker
  • En klype salt
  • 1 plate à 100 g LINDT EXCELLENCE A Touch of Vanilla, hakket
  • Hvitt sukker til karamellisering, cirka 1 ts per form
1

 Forvarm ovnen til 150°C.

2

Sett 6 former i en langpanne som er dyp nok til å romme vann til halvveis opp på formene.

3

Visp eggeplommer, sukker og salt i en varmebestandig bolle.

4

Varm opp fløten til den såvidt småkoker og tilsett hakket sjokolade; rør eller visp til sjokoladen er helt smeltet.

5

Hell langsomt den varme fløten i eggeplommene under konstant omrøring.

6

Sil og hell blandingen i formene som allerede står klare i langpannen og sett langpannen inn i ovnen oppå risten. Fyll langpannen med varmt vann opp til midten av formene. Denne metoden forhindrer at vannet “skvulper” opp i Crème Brûlée-blandingen.

7

Stek i 30-35 minutter.

8

Ta ut av ovnen, la avkjøle, og sett i kjøleskapet. Denne desserten kan lages dagen før den skal serveres.