0

LINDOR – søtt gull

En opplevelse av LINDOR

Det å holde en Lindor-trøffel mellom fingrene gir en helt ubeskrivelig følelse. Med hver eneste sans nyter du duften av den søte sjokoladen når du får den myke folien mellom hendene og sakte pakker opp den utsøkte sjokoladen. Mens du pakker opp forsiktig kommer det en perfekt avrundet sjokoladetrøffel til syne. Den begynner å smelte sakte mellom fingrene dine, så du bør spise den raskt! Det som følger med å pakke opp en slik vakker sjokolade, er rent, søtt gull. Dette er den ekte Lindor-opplevelsen.

LINDT og OR

De første Lindor sjokoladetrøflene ble lagd for over 60 år siden. LINDTs sjokolademester og hans kolleger var opptatt med å lage lekre sjokoladenytelser, og de hadde ingen anelse om at de snart skulle oppdage noe så unikt og verdifullt som «søtt gull» av sjokolade. Mens ordet LINDT beskriver den fineste sjokolade, ble det franske ordet for gull, «or», brukt til å omtale den vakre sjokoladetrøffelen Lindor.

 

En ekte skatt

 Lindor-navnet lovet rent gull, og det løftet holdt de! Det var neppe overraskende med tanke på at sjokoladen var så fløyelsmyk og uimotståelig – den fikk straks alle i Sveits til å ville ha mer! I 1949 feiret så å si alle i Sveits jul med Lindor, og da julefeiringen var vel overstått, oppdaget de alle sammen at de ville ha mer... Var Lindor bare til jul?

Starten for søtt gull

Året var 1949, og dagliglivet i Sveits gikk sin gang med et feststemt folk i tiden frem mot den travle juletiden. Nå som LINDTs sjokolademestere hadde skapt en ny sensasjon som smeltet i munnen, nemlig Lindor, fant sjokoladenytelsen raskt veien til butikkhyllene og inn i hjertet til det sveitsiske folket akkurat i tide til jul for å gjøre livet enda litt søtere!

 

Lindor-trøffelens røde, blanke utseende fikk den til å likne en juletrekule, og den ble dermed et perfekt innslag til julen ved å bringe glede og nytelse inn i sveitsiske hjem. Men rett etter nyttår, da Lindor forsvant fra butikkhyllene, var det mang en sjokoladekjenner som ble stående igjen og lengte etter denne sjokoladenytelsen, og sjokolademesterne var slett ikke fornøyd med situasjonen. Hva burde gjøres for å bøte på dette?

 

 

 

 

 

En gyllen løsning

LINDTs sjokolademestere ønsket at Lindor-trøflene skulle bli en salig nytelse hver måned hele året, og de jobbet hardt for å virkeliggjøre denne drømmen. Med utgangspunkt i den utsøkte trøffelkulen bestrebet sjokolademesterne seg også på å skape andre Lindor-smeltende opplevelser i ulike formater, slik som sjokoladeplater, påskeegg og andre sjokoladenytelser. Disse nye mesterverkene var lagd etter samme berømte oppskrift og smeltet selvsagt perfekt i munnen. Siden den gang har entusiaster og kjennere nytt favorittsjokoladen hele året, og de er enige om at Lindor passer til alle årstider. Enten det snør eller solen skinner – Lindor er alltid perfekt ...