0

Kun bærekraftig palmeolje vil bli brukt til bærekraftige smaksopplevelser fra 2015 og fremover

LINDT-sjokolade er fremstilt utelukkende med kakaosmør. Men i fyllet til LINDT-sjokolade brukes det også palmeolje. I denne prosessen velger Lindt & Sprüngli å bruke palmeolje fra bærekraftig produksjon for å unngå de skadelige virkningene palmeoljeproduksjon har på mennesker og miljø.

 

Det eneste vegetabilske fettet som brukes til fremstilling av all LINDT-sjokolade er kakaosmør. Fyllet i LINDT-sjokolade inneholder forskjellige vegetabilske fettstoffer, inkludert palmeolje. Fordi palmeolje har utmerkede smelteegenskaper, er nøytral på smak og er fast ved romtemperatur, er den i dag svært mye brukt. Den egner seg spesielt til fremstilling av kremaktige fyll som gir den ettertraktede smelte i munnen-effekten.

 

Ansvarlig fremstilling av palmeolje

Over hele verden blir palmeolje brukt til så forskjellige ting som fremstilling av fylt sjokolade, smørepålegg eller margarin, men også til sjampo og vaskemidler. Etterspørselen etter palmeolje øker derfor stadig, og det plantes stadig flere palmer til produksjon av palmeolje. Oljepalmer er også svært attraktive fordi utbyttet av olje er mange ganger høyere enn det for andre oljeplanter.

Oljepalmer trives i tropiske land, og dyrkes ofte i monokulturer. Siden kultivering

av palmeolje ofte har skadelige følger for mennesker og natur, blir konvensjonell palmeoljeproduksjon stadig mer kritisert. 
Ødeleggelse av regnskogen, utslipp av skadelige drivhusgasser, samt det faktum at stadig flere småbønder og urfolk blir drevet bort fra jorden sin for å bane vei for store plantasjer, er faktorer som er spesielt problematiske. For å redusere ulempene ved palmeoljeproduksjon, har Lindt & Sprüngli støttet ansvarlig produksjon av palmeolje i årevis.

Initiativ fra WWF

Palmeolje fra bærekraftig produksjon er et attraktivt alternativ til palmeolje produsert med konvensjonelle metoder. De skadelige virkningene fra palmeoljeproduksjonen er redusert. Som aktivt medlem av organisasjonen Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), har derfor Lindt & Sprüngli siden 2008 forpliktet seg til forbedrede rammebetingelser i produksjonen av palmeolje. Organisasjonen Round Table ble etablert i 2004 etter initiativ fra WWF. Den støtter spesielt prosjekter for palmeolje fra bærekraftige kilder.

 

Fra og med 2015 vil kun palmeolje fra bærekraftig og sertifisert produksjon bli brukt til fyllet i LINDT-sjokolade. I WWFs palmeoljerangering ble derfor Lindt & Sprüngli rangert i den beste kategorien. For palmeolje fra bærekraftig produksjon sikrer at forventningene til Lindt & Sprüngli med hensyn til utsøkt kvalitet og de høyeste etiske standarder blir oppfylt – og at kunder uten betenkning kan nyte all LINDT-sjokolade, om den nå er med eller uten fyll.