0

Sjokolade & Vin

Slik smaker du på vin og sjokolade sammen

Den optimale smaksopplevelsen av vin og sjokolade sammen får du når du kobler inn alle de fem sansene. Først åpner du vinen og så sjokoladen. Dette er en sann nytelse for sansene, så lytt til raslingen av sølvpapiret og riv sakte av toppen av papiret slik at den utsøkte sjokoladen kommer til syne. Kjenn lukten av sjokoladen og nyt aromaen, før du brekker av en bit. Ta en liten bit, og la den smelte sakte i munnen. Du kan virkelig nyte duften av sjokoladen hvis du puster inn gjennom munnen og ut gjennom nesen – da kan smakene og aromaene fylle sansene dine helt. Nyt aromaen, og tenk på konsistensen, smaken og hvor lenge den sitter i. Hva minner den deg om?

 

Nå kan du gjøre det samme med vinen. Hell den i glasset, betrakt fargen, lukt på den og nyt aromaen. Ta en slurp av vinen, og nyt smakene før du svelger den. Er den tørr eller søt? Hvor frisk og fruktig er den? Føles den lett i munnen, eller tung og tyktflytende? Nå er tiden inne for å smake på begge sammen. Ta en ny sjokoladebit, og la den få begynne å smelte i munnen. Ta så en liten slurk av vinen. Mens du svelger sjokoladen og vinen kan du tenke på hvordan smakene fungerer sammen. Er de like søte? Går vinens og sjokoladens smaker sammen etterhvert, eller holder de seg atskilt? Er kombinasjonen bedre enn de to smakene for seg? Gjenta prosessen med andre kombinasjoner for å oppleve hvor ulike, men samtidig nydelige smaker hver blanding skaper.